7 Kasım 2014 Cuma

Amaç ve Araç yer değiştirirse...!


    İnsan için, Saygı ve saygının temeli olan sevgi en büyük hazinedir. Günümüzde,insan ilişkilerini zedeleyen en büyük neden, maddi kazanımların ön plana çıkması, kısaca para kavramına olan aşırı tutkudur. Aşk ile paranın karşılıklı savaşında galip olan para olur. Aşk amaç olmaktan çıkar ve araç olur. Aşkın asıl amacını ise para üstlenir. Kısa zaman içerisinde, bu yapmacık temel çöker ve sosyal sorunlar, artan psikolojik boyutlarıyla tüm çevreyi etkisi altına alır.
     Para bir yerde ise, tüm eğilimler o noktada birleşir. Kişilerde olmayan sahte bakışlar ve sahte gülümsemeler ile yapmacık hayat oyunu start alır. Temeli paraya dayandıran insanların ve toplumların kendi içlerindeki ilişkilerin neden yozlaştığını anlaması ise çok geç gerçekleşir.
İnsanlar günümüzde yaptığı her şeyin bir an önce sonuçlanmasını bekler. Duyguların yitirildiği ve vücudun tüm uzuvlarının maddi çıkarlara göre şekillendiği bu dönemde artık bireysel yaşamlar her yerde artmakta. Güven kavramı tarihi bir nitelik kazanmakta. Aldatmak ve kandırmak sıradan bir yaşam şekline dönüşmüş durumda. 
     Amaç ve araç yer değiştirirse sonuç ortada: İnsanı, insan yapan kavramları maddi kazanımlara alet etmenin sonucu ''İnsanlık'' ÖLDÜ.
Antropolog F.BAYCUMAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder